olala..

Jag som äntligen kände mig lite kreativ och hade världens lust att skriva lite blogg, då kommer jag inte in på sidan. Så nu sitter jag och skriver det här i Word, känns lite skumt. Att skriva blogg känns nästan som att sitta och prata med sig själv, eller kanske egentligen som att bara att sitta att tänka. Fast det är bättre att få skriva av sig lite och jag har ingen aning om vilka det är som läser min blogg. Det är väl klart att jag vet vissa som läser den, men absolut inte alla. Inte för att det brukar vara alltför många, men jag är ju inte speciellt bra på att uppdatera den heller. Jag vet inte, men jag måste vara på ett visst humör för att kunna skriva, det vet jag att jag har skrivit förut någonstans. Och nu känner jag mig på det humöret, mer än någonsin. Eller ja, det var väl kanske att överdriva men ändå. Känner i alla fall att jag måste få rensa tankarna lite grann. Är väldigt mycket tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu och det gör inte saken bättre av att jag har en huvudvärk som håller på att ta livet av mig. Jag vet, jag borde inte klaga. Jag har klagat alldeles för mycket över min huvudvärk, men även jag måste få klaga lite grann någon gång. När jag ändå är i farten så kan jag få be att påpeka att jag förmodligen har magkatarr med. Inte så kul, fick nå tabletter av syster Kjell idag. Han tycker även att jag tränar för mycket, vilket jag inte alls är beredd att hålla med om. Känner mig ganska så ensam just nu, jag vet inte varför men det gör jag. Alldeles för ensam kanske, men jag vet ju att jag inte är ensam, inte alls. Så jag förstår inte varför jag känner såhär? Jag vill bara försvinna, drunkna i musiken. Musiken blir bara viktigare och viktigare för mig, kanske därför jag börjar känna mig så ensam? Men är man ensam i musiken? Musik ska vara deprimerande. Deprimerande, för att vara riktigt bra. Man ska höra smärtan i sångarens röst. Kanske därför mitt favorit ord på engelska är pain? Jag vet inte, men det är mycket troligt att det är så. Nu har orken och viljan att skriva tagit slut, tråkigt jag som hade hoppats på att få ner något vettigt, men det blev som vanligt. Tyvärr.. Men jag antar att om ni vill läsa någon intressant blogg så måste ni vända er till någon annan, här blev det bara en massa klagande.. Riktigt patetiskt!


Girlie

Girlie, just det Gb:s nya glass. Jag läst nyss en artikel på aftonbladet.se om just denna glassen. Enligt den så tycker Sveriges konsumenter att glassen signalerar könsschablonisering. Glassen som är stjärnformad och rosa och dessutom tydligen har en pinne med glittersmik i, vänder sig ju främst till tjejer. Och det tror jag att alla kan hålla med om(?). Okej det kanske signalerar könsschablonisering, men vad är det för fel med det då? Varför ska det vara fel att skilja på killar och tjejer? Vi är inte samma kön och kommer aldrig bli det. Konstigt nog så är det alltid vi tjejer som ska bli mer som killarna och det allra konstigaste är det att det är just vi tjejer som kämpar för det. Varför inte bara acceptera att vi är olika och uppfostrade att vara så? Vad är det för fel på att en tjej ska gilla rosa och en kille inte ska göra det? Jag personligen tycker att det är jävligt praktiskt att vi skiljer oss åt, det gör allt mycket lättare. Du ser lätt vad som är tjej och kill kläder i affärerna. Okej, skulle vi tycka lika så skulle det säkert inte vara någon skillnad på kläderna heller.
Det är många i Sverige som kämpar för ett jämställt samhälle. Men är inte Sverige jämställt då? Visst, det förekommer diskriminering på grund av kön, hudfärg osv. Ja, men det tror jag att vi aldrig kommer att komma ifrån. Inte blir det mer jämställt bara för att vi sätter in lagar om att 50 % av alla chefer i kommunerna måste vara kvinnor. Då blir det ju diksriminering åt andra hållet. Hur kan det då bli disktriminering om det är 50/50? Jo, tänk dej. Jag ska göra det lätt. Vi säger att det är 40 personer som söker till 4 chefstjänster. 25 av dem är män och 15 är kvinnor. Tänk dej då att det är två kvinnor som ska ha två av jobben och två män de andra. Är det jämställt om vi säger att egentligen så skulle de vilja ge tre av männen tre av jobben och bara en till kvinnan. Men nej, då går inte det för det måste vara 50% kvinnor så då ger de jobbet till en av kvinnorna fast mannen hade klarat av det bättre. Är det jämställdhet? Nej, skulle inte tro det. Nu vet inte jag om det finns en lag som säger att det måste vara 50 % kvinnor, jag hoppas inte det i alla fall. Men jag vet att det har varit prat om att det ska vara det. Men som sagt jag vet inte om det vart något av det. Jag tror att om bara vi kvinnor visar framvåra fötter och säger vad vi tycker och vill så har vi lika stor chans att lyckas i Sverige som männen. För inte får en man ett jobb bara för att han är man om han sitter tyst och inte säger något.
Nu tänkte jag att jag skulle knyta ihop dessa två saker med varandra. Nu kommer det säkert låta som att jag talar emot mig själv, men då får det vara så. För huvudsaken är den att jag vet vad jag tycker och vad jag står. Många menar på att det är tjejers uppfostran som får oss att vara tysta och inte ta så stor plats i samhället. Visst kan det vara så, men inte kan du hela livet gå och skylla på "mamma sa att". Det kommer ju en tid i allas liv då vi trotsar våra föräldrar eller hur? Vi kan inte gå och skylla på våran uppfostran hela livet. Bara för att du gillade rosa när du var liten så betyder ju inte det att du gillar rosa hela livet, eller hur? Jag tycker att man ska uppfostra tjejer och killar olika, jag tycker det hör till naturen att vi ska vara olika och jag ser inget fel i det! Visst är våran uppfostran en orsak till hur vi beter oss hela livet, men du har dina egna val. Du beter dej som du vill. Så är du tjej visa fram fötterna och stå för det du tycker, istället för att klaga på att du är tjej och samhället diskriminerar kvinnor. Det är bara skit snack! Jag kan säga att jag lekte med Barbie när jag var lite och min favoritfärg är till och med idag lila. Men jag säger och står i alla fall för vad jag tycker och vill. Även fast jag är tjej.

I know

Ja, jag vet.. Jag är väldigt dålig på att uppdatera min blogg, men jag har varken ork eller lust att skriva.. Tänkte inte skriva så mycket mer än såhär.. Onödigt? alltid..


On the ground I lay,
Motionless in pain,
I can see my life,
Flashing in before  my eyes,

Did I fall asleep,
Is this all a dream,
Wake me up,
I'm living a nightmare,

I will not die (I will not die)
I will survive,

I will not die, I'll wait here for you,
I feel alive, with you're beside me,
I will not die, I'll wait here for you,
In my time of dying,

On this bed I lay,
Losing everything,
I can see my life,
Passing me by,
Was it all too much,
Or just not enough
Wake me up, I'm living a nightmare,

Cry me a river

Okej, inget blev som det var tänkt. Angående lördagen alltså. Men jag lever ändå! Skoldansen sög verkligen, var kanske där inne en kvart sammanlagt.. Men jag hade kul i alla fall, men det kanske bara var för att jag var ganska så full (?) vad vet jag. Orkar inte dra upp allt, men i det stora hela så hade jag kul. Fick sova själv, men det var väl bra det med.
Faen, nu rök alla mina naglar.. Beroendet tillbaka? Hoppas inte, men jag orkar inte bry mig. Borde plugga med, men jag orkar inte det heller. Hinner göra det resten av veckan, har inget planerat mer än träningar i alla fall. Allt är som vanligt med andra ord. =) Riktigt nice, även om jag gärna hade haft lov en vecka till..

Måste dra farsan ska stänga av elen...

yeah

Tänkte jag skulle försöka mig på att uppdatera bloggen ganska så ofta i alla fall. Jag menar två dagar sedan jag skrev sist, alldeles lagomt att skriva nu igen. Gårdagen med Alex i Borlänge var riktigt kul! Tack för det gumman. Fyndade ett par stövlar på rea, de skulle ha kostat 1050 spänn, men jag fick dem för 300! Great ! Simmade med igår, gick väl sådär. Men jag måste erkänna att det var väldigt skönt att få simma lite. Solade med.
Btw tack för musiken igår/natt Erik och Christian! Sitter och lyssnar på den nu, alltid bra att få lite ny musik att njuta av. Har precis varit och tränat med min kära syster, ja ni läste rätt! Jag fick med henne och träna! Okej, det är säkert ingen här som vet vilka bekymmer det brukar vara att få med henne, men idag så gick det galant!
Orkar nog inte skriva något mer nu, får äntligen träffa Mårten idag igen! Längtar som satan..